U trendu

Å vjontek: Igram kao da sam autsajder, ponosna sam na sebe

NJUJORK – Najbolja teniserka sveta Iga Å vjontek izjavila je posle plasmana u polufinale US opena da se ponovo oseća kao autsajder i da joj to pomaÅŸe da pobeđuje, jer viÅ¡e ne očekuje od sebe da lagano dobija protivnice na WTA turu.

Poljakinja je u četvrtfinalu bila bolja od DÅœesike Pegule iz SAD sa 6:3, 7:6 i za plasman u finale grend slema u Njujorku boriće se protiv Beloruskinje Arine Sabalenke u noći između četvrtka i petka (2.30).

Å vjontek je tokom sezone uspela da poveÅŸe 37 pobeda zaredom, a u Njujork je doÅ¡la posle ranih eliminacija na mastersima u Torontu i Sinsinatiju, koji se takođe igraju na betonu.

„Iznenađena sam jer posle poraza u Torontu i Sinsijatiju nisam očekivala da igram tako dobro ovde. Međutim, to mi je dosta pomoglo jer opet mogu da budem neka vrsta autsajdera, moÅŸda ne potpuno, ali da ne očekujem od sebe da ću da osvojim sve odmah“, izjavila je Å vjontek, a prenela Poljska televizija (TVP).

Najbolja teniserka sveta poručila je da igra sve bolje i bolje.

„Prilično sam ponosna na sebe jer igram bolje i bolje u svakom meču. DÅœesi je bila teÅŸak protivnik. Drugi set je bio neizvesan, borile smo se do poslednjeg poena. Ponosna sam Å¡to sam osvojila poslednji“, rekla je Å vjontek.

Poljakinja u međusobnim duelima protiv rivalke u polufinalu, Arine Sabalenke iz Belorusije, vodi sa 3:1.

U drugom polufinalu US opena u konkurenciji dama sastaće se Francuskinja Karolin Garsija i Ons Åœaber iz Tunisa u noći između četvrtka i petka (1.00).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.