U trendu

Å vjontek posle tri seta odbranila titulu na Rolan Garosu

Prva teniserka sveta Iga Švjontek odbranila je titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je danas u finalu u Parizu pobedila Čehinju Karolinu Muhovu sa 6:2, 5:7, 6:4.

Poljska igračica je savladala 43. teniserku sveta za dva sata i 46 minuta.

Švjontek je već u drugom gemu stigla do brejka, a osvajanje prvog seta potvrdila je drugim brejkom u osmom gemu.

Poljakinja je dobro otvorila drugi set i vodila sa 3:0, da bi Muhova sa tri uzastopna gema došla do izjednačenja.

Muhova je u devetom gemu uzela servis protivnici, koja potom vraća brejk. Čehinja je nastavila sa dobrom igrom i u 11. gemu pravi novi brejk, a zatim koristi treću set loptu.

Odlučujući set bolje je počela Muhova koja je povela sa 2:0, da bi Švjontek u nastavku osvojila tri vezana gema.

Usledio je novi dobar period za Muhovu, pošto je u sedmom gemu po drugi put u setu napravila brejk, ali ni to nije bilo dovoljno da se prelomi meč, pošto Švjontek osvaja naredna tri gema i dolazi do trijumfa.

Švjontek je pobedom stigla do četvrtog grend slem trofeja, ujedno trećeg na Rolan Garosu. Prošle godine je slavila i na Ju Es openu u Njujorku.

Ona je zadrşala prvo mesto na WTA listi, a ovo je 22-godišnjakinji ukupno 14. titula u karijeri.

Muhovoj je ovo bio jubilarni 50. grend slem meč i prvo finale na najvećim turnirima. Ovo je 26-godišnjakinji prvi poraz od igračice koja se nalazi među najboljih tri, nakon šest odigranih mečeva.

Čehinja je dobrim nastupom na Rolan Garosu osigurala povratak među najboljih 20 na svetu. Jedinu WTA titulu osvojila je u Seulu pre četiri godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.