U trendu

Švjontek srećna zbog nove titule na Rolan Garosu

Poljska teniserka Iga Švjontek rekla je da je srećna zbog današnje pobede protiv Čehinje Karoline Muhove i treće titule na Rolan Garosu, pohvalila je protivnicu i rekla da se nada da će se i na narednim turnirima boriti za trofeje.

„Čestitam Karolini, članovi mog tima i ja smo znali, otkako smo prvi put igrale jedna protiv druge, da ćemo igrati teške mečeve, teška finala. Bila sam iznenađena njenom raznovrsnom igrom na terenu i nadam se da ćemo igrati u još mnogo finala“, rekla je Švjontek posle meča.

Švjontek je odbranila titulu na Rolan Garosu pošto je pobedila Muhovu sa 6:2, 5:7, 6:4.

„Ne bih bila ovde bez mog tima, žao mi je što sam bila takav davež. Pokušaću da budem bolja, znam da ovaj turnir nije bio lak, nekoliko nedelja smo igrali bez pauze, teško je i zaista sam srećna što smo sada zadovoljni i što možemo da slavimo. Hvala i mojoj porodici, mnogi su došli iz Poljske, zaista osećam tu ljubav“, navela je ona.

Švjontek sada ima tri titule na Rolan Garosu, ukupno četiri grend slem trofeja, nakon što je prošle godine trijumfovala i na Ju Es openu.

„Znam da to govorim svake godine, ali ne radi se o igri, zaista volim da budem ovde, to je moj omiljeni turnir i hvala svima u organizaciji što ga pravite dobrim za nas igrače, uvek je zadovoljstvo vratiti se i dati 100 odsto“, dodala je Švjontek.

Muhovoj je ovo bio jubilarni 50. grend slem meč i prvo finale na najvećim turnirima.

„Ovo su bile neverovatne dve, odnosno tri nedelje u Parizu za mene i moj tim. Bila sam tako blizu ali tako daleko, što se dešava kada igrate protiv jedne od najboljih. Čestitam Igi i njenom timu“, rekla je Muhova.

Čehinja je dobrim nastupom na Rolan Garosu osigurala povratak među najboljih 20 na svetu. Jedinu WTA titulu osvojila je u Seulu pre četiri godine.

„Zahvalna sam mojim saradnicima, kada ih pogledam, zapravo se osećam kao pobednik. Hvala mojim trenerima, porodici, prijateljima. Nadam se da je ovo samo početak za nas, prešli smo dug put, bićemo snažniji i vratićemo se“, navela je Muhova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.