U trendu

Tadić: Najbitnije je da smo pobedili, bilo je dosta dobrih stvari

BEOGRAD – Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je večeras da je najbitnije da je njegov tim ostvario pobedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj.

Srbija je večeras u Beogradu savladala Litvaniju 2:0 u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024. On je na ovom meču postigao prvi gol za Srbiju.

„Najbitnije je da smo pobedili. Naravno, uvek težimo ka boljem i želimo da gledamo loše stvari, a ne dobre jer hoćemo da budemo bolji iz dana u dan. Bilo je dosta dobrih stvari, bilo je i onih koje možemo da popravimo. Najbitnija je pobeda. Idemo dalje, sledeća utakmica je Crna Gora. Drago mi je da došao veliki broj ljudi i nadam se da će ih biti još više“, rekao je posle Tadić za TV Arena sport.

Srbija je na ovom meču imala imala veliku podršku dece sa tribina.

„Mnogo znači kada vidimo ove mališane. Želimo da im ulepšamo dan. Setimo se kada smo mi bili klinci i kako smo gledali reprezentaciju. Želimo da se sećaju jednog dana i da ne zaborave. Nadam se da smo ih koliko toliko usrećili“, dodao je kapiten Srbije.

Drugi gol za Srbiju na večerašnjem meču postigao je Dušan Vlahović.

„Bitno je da smo otvorili utakmicom koja nam je ulila samopouzdanje. Sigurno da je moglo bolje, ali važno je da smo pobedom otvorili kvalifikacije. Nastavljamo još gladnije. U ponedeljak nas očekuje novi meč“, rekao je Vlahović posle meča za TV Arena sport.

On je rekao da je srećan što je postigao gol pred domaćim navijačima.

„Mnogo je bitno, pogotovo što je za reprezentaciju. Jako sam srećan što sam postigao pogodak. Nadam se da će ekipa nastaviti da pobeđuje“, zaključio je Vlahović.

Srbija će u ponedeljak gostovati selekciji Crne Gore, koja je ranije danas pobedila Bugarsku 1:0.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.