U trendu

Tadić: Remi iz Velsa veliki kao pobeda

Srpski reprezentativci Matija Nastasić, Dušan Tadić i Ivan Obradović poručili su da je remi u Kardifu protiv Velsa veliki kao pobeda i da će puno značiti u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Velšani su vodili golom Gereta Bejla sve do četiri minuta pre kraja, kada je Aleksandar Mitrović izjednačio na centaršut Antonija Rukavine.

„U početku smo kontrolisali igru i sve smo imali u svojim rukama, ali se desila situacija gde je samo trebalo da izbijem loptu u aut, bespotrebno sam komplikovao i primili smo gol. Posle toga smo opet pokazali karakter i stabilnost, trudili se da željom i borbom nadoknadimo neke stvari i mislim da smo dobro odigrali“, rekao Nastasić novinarima posle meča.

Nastasić dodaje da žali zbog svoje greške, ali i je Srbija zasluženo stigla do remija.

„Nismo im dopustili da ugroze naš gol, znali smo da će čekati naše greške i desilo se… Iskreno mi je žao. Uspeli smo da postignemo gol i na kraju izvučemo zasluženo bod“, naveo je štoper Šalkea.

Jedan od junaka bio je Dušan Tadić jer je igrao sa slomljenim nosom od 35. minuta, ali nije želeo to da stavlja u prvi plan.

„To nije važno, bitno je da smo uzeli bod. Sudio je Španac, mislili smo da neće dopustiti da se igra grubo, ali… Važno je da smo na kraju osvojili vredan bod i da smo se svi borili za Srbiju. Uostalom kako se utakmica odvijala, ovaj bod nam je veliki kao tri. Vels nam nije prišao a grupa je ujednačena, biće još iznenađenja“, istakao je Tadić.

Levi spoljnji Ivan Obradović rekao je da je njegov tim pokazao karakter, što sve raduje.

„Ulazimo u novu godinu sa pozitivnim ishodom i to je jako važno. Sa mnogo samopouzdanja idemo napred. Uživao sam u igri i drago mi je zbog boda. Fizički možda nisam na pravom nivou, ali mislim da se to danas nije osetilo“, zaključio je Obradović.

Posle četiri kola D grupe Srbija je drugoplasirana sa osam bodova, dva manje od Republike Irske, kao i isto toliko više od Velsa.

Za dva dana izabranici Slavoljuba Muslina odigraće prijateljski meč sa Ukrajinom u Harkovu, a kvalifikacije nastavljaju 24. marta 2017. godine gostovanjem u Gruziji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar