Tanasković: Beograd želi SP u odbojci 2024. u konkurenciji srednjoškolaca

BEOGRAD – Predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković izjavio je da Beograd želi da bude domaćin Svetskog prvenstva u odbojci 2024. godine u konkurenciji srednjoškolaca, saopšteno je danas.

U saopštenju Saveza za školski sport Srbije se navodi da je jedna od tema sastanka Izvršnog odbora Svetske školske sportske federacije (ISF) bila organizacija Svetskog prvenstva za srednjoškolce 2024. godine.

Srpska delegacija je predstavila svoj projekat organizacije SP 2024. u Beogradu, posle čega su još dve države koje su želele da se kandiduju odustale.

„Naša glavna snaga su sjajno organizovani prethodni događaji u Beogradu. Kao član Izvršnog odbora istakao sam da glavni grad Srbije ima sjajnu infrastrukturu za velika sportska takmičenja, od dvorana do smeštajnih kapaciteta. Pričao sam i o velikoj podršci celokupnom sportu od strane predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije. A svi znaju da smo bili sjajni domaćini 2016. godine kada smo organizovali SP, takođe u odbojci. Dobili smo podršku svih članova borda i sada nam predstoje sastanci u Ministarstvu sporta i dobijanje saglasnosti za organizaciju takmičenja od strane Grada Beograda, OKS i ŠS“, istakao je Tanasković.

Beograd će od osmog do 17. oktobra biti domaćin Svetskog prvenstva u konkurenciji srednjoškolaca, a organizator događaja je Savez za školski sport Srbije uz podršku Ministarstva sporta i Grada Beograda.

„Generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije Boris Tomić rekao je da ova takmičenja uz utakmice imaju i ‘Veče nacija’. Ovaj događaj podrazumeva organizovano predstavljanja država učesnika, gde je jedan dan posebno odvojen da učesnici na javnim prostorima pokažu običaje svoje zemlje, predstave nacionalnu kuhinju, običaje države iz koje dolaze kao i kulturu“, zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.