U trendu

Tanasković: Hvala državi, opravdaćemo podršku

BEOGRAD – Odbojkaški klub Partizan želi da u narednom periodu ponovo osvaja trofeje, dugujemo veliku zahvalnost državi što nam pomaže da sve naše selekcije funkcionišu i učinićemo sve da rezultatima opravdamo poverenje, izjavio je danas prvi čovek crno-belih legendarni reprezentativac Željko Tanasković.

„Velika zahvalnost državi koja dve godine uzastopno pomaže naše akcije, gde imamo mogućnost da funkcionišemo. Od predsednika države Aleksandra Vučića, preko ministra sporta (Vanja Udovičić) i predsednika Saveza (Zoran Gajić) pomažu se klubovi koji su baza svakog sporta. Naravno, hvala i sponzorima, a mi ćemo se truditi da rezultatima opravdamo podršku“, rekao je Tanasković na konferenciji za medije.

Novi predsednik kluba je Aleksandar Stanković, čovek iz sveta biznisa i plan je da se u petogodišnjem mandatu dođe do vrhunskih rezultata, dodao je Tanasković.

„Muški tim se plasirao u finale Kupa i imamo priliku za trofej koji se dugo čeka. Ženska selekcija je 1972. godine ugašena, pre četiri godine klub je obnovljen, sada je prvoligaš. Imamo dva vrhunska trenera i stvoreni su preduslovi da ostvarimo naše ciljeve“, poručio je Tanasković.

Stanković je istakao da mu je velika čast što je na čelu velikog kluba kao što je Partizan.

„Odbojka se vraća na velika vrata, Savez je učinio veliku stvar, liga je veoma zanimljiva, zainteresovani su sponzori, a ja sam sledio primer Dragoljuba Zbiljića iz Vojvodine. Jaka liga je idealna za razvoj igrača, a samim tim i za jačanje naše reprezentacije“, rekao je Stanković.

Šef struke Duško Nikolić, otkrio je da više od 500 dece trenira odbojku u Partizanu.

„Pozivam decu da nas bude još više i uključe se u akciju Saveza „Moj prvi šmeč“ za mališame od sedam do 12 godina“, rekao je Nikolić.

Trener ženskog tima Darko Zakoč, koji je tek preuzeo tim, najavio je da će ekipa u drugom delu sezone pokazati pravo lice.

Trener odbojkaša Bojan Janić kaže da ekipa želi trofej u Kupu, a nada se i korak više u prvenstvu, gde su prošle godine stigli do finala.

Na konferenciji za medije govorili su i kapiten odbojkasa Lazar Marinović i kapiten odbpjkašica Tamara Dedijer, koji su poručili da će učiniti sve da obraduju navijače crno-belih.

Odbojkaši Partizana u nedelju igraju derbi protiv Crvene zvezde, a rival odbojkašicama ovog vikenda je TENT.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar