U trendu

Teniser nije osvojio nijedan poen u meču, a iza svega se krije – prevara (video)

Artem Bahmet je nepoznati Ukrajinac koji je poslednjih dana došao u žižu teniske javnosti. Bahmet, koji se očigledno nikada nije bavio tenisom, učestvovao je u kvalifikacijama za fjučers u Dohi i neslavno završio takmičenje već u prvom kolu.

On je poražen od Tajlanđanina Kritina Koajkula, trenutno 1.367. tenisera na ATP listi, rezultatom 6:0, 6:0.

I ne samo to, Bahmet nije osvojio niti jedan poen – Koajkul je dobio tzv. zlatni meč sa svih 48 dobijenih poena.

Sportski novinari i navijači na društvenim mrežama prozvali su ga najgorim teniserom svih vremena, ali izgleda da ih je prevario. A engleski Telegraf je prvi posumnjao u nameštanje meča.

Snimci mogu da potvrde teoriju da Artem nikada u životu nije držao reket, ali da je iskoristio rupu u pravilima i tako izborio učešće u kvalifikacijama. Naime, svako ko uplati 30 evra može da učestvuje u kvalifikacijama za fjučerse, ukoliko postoje slobodna mesta u žrebu.

Razlog zbog kog je ovo uradio mogla bi da bude zarada od nameštanja jer su se na forumima za klađenje na crno pojavile uplate za ovaj meč u vrednosti od više hiljada funti.

Navodno su na poraz Bahmeta uplaćivali njegovi prijatelji sa kojima trenutno boravi u Kataru, kako bi dobili novac i plaćali skupe hotele, prenosi RTS.