U trendu

Teniserka pala na doping testu, tvrdi da je to od seksa (foto)

Dajana Jastremska jedna od najvećih nada ukrajinskog tenisa kojoj karijera trenutno ne napreduje jer je početkom ove godine suspendovana zbog pozitivnog testa na doping, prenose sportski mediji.

Uskoro puni 21 godinu i osvojila je u dosadašnjoj karijeri tri turnira, a ova godina trebala je biti godina napretka.

Početkom prošle godine bila je 21. teniserka  sveta, ali početak ove godine doneo joj je velike nevolje. Bila je pozitivna na mesterolon.

Za sve kriv seks?
Nakon što je suspendovana, izjavila je da će se boriti kako bi spasila svoju čast jer zna da nije koristila ništa nedozvoljeno.

– U mojoj mokraći pronađen je vrlo nizak nivo mesterolona. Obzirom na nisku koncentraciju i negativan uzorak dve nedelje ranije, dobila sam naučnu potvrdu da je pozitivan rezultat moguć kao rezultat neke vrste kontaminacije. Uz to, obaveštena sam da ovu supstancu muškarci koriste kao lek i da se ne preporučuje ženama zbog štetnih učinaka – rekla je pre pet meseci, a sada tvrdi da zna i kako je nedozvoljena supstanca došla u njeno telo.

Jastremska je uverena da je pozitivna jer joj je njen bivši partner supstancu preneo tokom seksa. Njen bivši partner tvrdi da to nije istina, a napisao je i izjavu za komisiju koja se bavi ovim slučajem.

Otac ukrajinske teniserke ga je zamolio da preda uzorak kose za analizu, ali on je to odbio i više nije sarađivao s odbranom ukrajinske teniserke. Rasplet slučaja trebao bi biti poznat krajem meseca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar