U trendu

Teniserke Srbije pobedile i Dansku u Bili Džin King kupu

ANTALIJA – Teniska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Antaliji selekciju Danske rezultatom 3:0 u četvrtom kolu grupe B kvalifikacionog turnira Evro-afričke zone I za plej-of u kojem će se boriti za kvalifikacije za popunu Svetske grupe Bili Džin King kupa.

Prvi poen Srbiji donela je Mia Ristić, koja je savladala Dankinju Oliviju Sarafinu Hansen 6:2, 6:3, a potom je Lola Radivojević pobedila Rebeku Munk Mortensen 6:4, 6:0. Srpkinje Olga Danilović i Katarina Kozarov su u dublu nadigrale Dankinje Hansen i Natašu Šou 6:0, 6:3.

Srbija je prva na tabeli sa četiri pobede. Srbija je u prvom kolu pobedila Bugarsku 2:1, a u drugom je bila bolja od Norveške 2:1 Teniserke Srbije su u trećem kolu savladale Hrvatsku 3:0, a sutra će se u poslednjem kolu sastati sa Švedskom.

Samo tri reprezentacije, pobednici grupa i bolja iz plej-ofa drugoplasiranih timova na tabeli Evro-afričke zone I, obezbeđuju prolaz u novembarski plej-of za ulazak u kvalifkacije za plasman u Svetsku grupu Bili Džin King kupa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.