U trendu

Terzić: Država daje 200 miliona € za stadione CZ i Partizana

BEOGRAD – Država Srbija obezbediće i do 100 miliona evra za izgradnju ili rekonstrukciju stadiona „Rajko Mitić“, ali i isti iznos za Partizanov, otkrio je generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić i to posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Terzić je dodao da mu je predsednik Srbije Vučić jasno stavio do znanja da će država investirati novac u stadione večitih rivala paralelno sa izgradnjom Nacionalnog stadiona.

„Zvezda i Partizan će dobiti iznos sredstava. Juče mi je rekao Vučić, nije problem i da 100 milona evra obezbedi država za stadion Zvezde. Razrađujemo još ideju da li stadion graditi od državnih para ili određenih investitora iz inostranstva“, rekao je Terzić novinarima u klupskom hotelu sumirajući utiske nakon plasmana u Ligu šampiona.

Kako je naglasio, najkasnije za dva meseca biće doneta odluka.

„Jedna stvar je jasna, stadion Zvezde je prevaziđen. Ako želimo da rastemo kao klub, onda mora da pratimo sve aspekte, ne samo sportske“, naveo je Terzić i izneo podatak da mađarski Ferencvaroš zarađuje veliki novac jer mu je novi stadion čak 250 dana u godini zauzet računajući razne aktivnosti.

Stadion „Rajko Mitić“ težak je za rekonstrukciju, priznaje Terzić jer je izgrađen daleke 1963. godine.

„Nije planski rađen, već radnom akcijom. Ima milion nedostataka“, zaključio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar