Terzić: Priča se o LŠ, ali pitanje je koliko je to realno

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao danas je da će crveno-beli učiniti sve da izbore plasman u neko od evropskih takmičenja.

„Već se priča o Ligi šampiona, ali pitanje je koliko je to realno. Razumem veliku ljubav prema Zvezdi, visoke ambicije, ali mi se još borimo za opstanak kluba. Da nemamo ogromne dugove, mogli bismo na ozbiljan način da se pripremamo za kvalifikacije. Ali, obećavam da ćemo učiniti sve da izborimo plasman u neko od evropskih takmičenja“, rekao je Terzić za sajt kluba.

„Svesni smo kadrovskih problema i pozicija na kojima moramo da se pojačamo. Mnogo toga smo uradili prethodnih meseci vezano za skautiranje, samo je pitanje da li ćemo imati novca za ozbiljna pojačanja, koja bi nam koliko-toliko garantovala sigurniji put u neko evropsko takmičenje“, rekao je Terzić za sajt kluba.

Fudbaleri Crvene zvezde su ranije ove nedelje i zvanično postali šampioni Srbije, pošto je Vojvodina pobedila drugoplasirani Čukarički.

Zvezdi je ovo 28. titula prvaka države, po čemu je rekorder.

„Nijednog trenutka nisam sumnjao u ovakav ishod prvenstva. Prioritete smo zacrtali pred početak sezone – osvajanje titule, stabilizacija kluba i na kraju razvoj omladinske škole. Počeli smo da sklapamo kockice u mozaik i da pravimo ozbiljan tim. Jedino što sam tada tražio bilo je strpljenje i vreme. U startu to nije izgledalo kako treba, ali prvenstvo je dugo i pokazalo se da smo bili u pravu što sam tražio strpljenje“, rekao je Terzić.

„Javnost je nakon septembarskog ‘večitog’ derbija počela da veruje da ovaj tim ima šampionsku moć. Od tada smo povećavali bodovnu razliku i mislim da Zvezda nikada u istoriji nije na ovako dominantan način osvojila titulu“, rekao je Terzić.

Terzić je podsetio da je klub pre samo dve godine bio na korak od bankrota.

„Veliki problem su nam predstavljali nasledjeni dugovi, ali smo u februaru i martu potpuno sanirali te prioritetne obaveze. Zvezda je prvi put u poslednjih 10 godina, koliko se sprovodi sistem licenciranja, dobila licencu u prvom krugu. A, bitnije od smanjenja duga sa 52 na 38 miliona evra je što je promenjena struktura duga… Ono što smo mi uradili u poslednjih godinu dana, rešava se za četiri ili pet godina“, rekao je Terzić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.