U trendu

Terzić: Tražićemo promenu sistema takmičenja

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je da će klub uputiti zahtev da se promeni sistem takmičenja u Superligi i ukine plej-of uoči kojeg se „polove“ bodovi.

„Takmičenje je nakaradno. Na jedan način je devalvirana energija i vreme koje se utroši posle 30 utakmica. Čitava ideja je nesportska i učinićemo sve da se to pravilo ukine. Samo dve zemlje od 54 u Evropi igraju tako“, rekao je Terzić na stadionu Rajko Mitić.

Uporedo, Terzić je izrazio želju da se poveća broj stranaca u Superligi, nakon što to pravo u protokolu za meč imaju četvorica fudbalera iz inostranstva i dvojica iz bivše Jugoslavije.

„Ako idemo ka Evropskoj uniji, onda bi trebalo i tih pravila da se pridržavamo. Pokrenućemo inicijativu“, naveo je Terzić.

On je najavio na leto dolazak tri kvalitetna stranca, čak bolja i skuplja u odnosu na prethodne dolaske.

„Na putu smo da do 13. juna završimo najveći deo zacrtanog u prelaznom roku“, rekao je on i dodao da nijedan standardni prvotimac neće napustiti Zvezdeu pre kraja evropskih kvalifikacija.

„Sigurno je da niko od najboljih igrača neće otići, osim u slučaju fantastične ponude i situacije koju trener Božović proceni. Bićemo igrački kvalitetniji nego u ovoj sezoni“, poručio je Terzić i kao glavni cilj označio plasman u Ligu šampiona u naredne tri godine.

Prilikom gostovanja Olimpijakosa, Terzić je razgovarao sa predsednikom Angelosom Marinakisom i otkrio da je Grk zainteresovan za ulaganje u srpski fudbal.

„Da li se to odnosi na Zvezdu? Nije to pitanje za mene“, zaključio je Terzić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.