U trendu

Tite prekinuo rotaciju, Nejmar ponovo kapiten Brazila

NJU DŽERSI – Najbolji brazilski fudbaler Nejmar da Silva izabran je za trajnog kapitena reprezentacije posle dužeg perioda rotacije igrača sa trakom.

Selektor Brazila Tite pred prijateljski meč sa SAD u Nju Džersiju odlučio je da zvezda Pari Sen Žermena bude pravi lider petostrukog šampiona sveta.

Nejmar je pre dve godine odlučio da, posle osvajanja zlatne olimpijske medalje u Riju, prepusti traku drugom sa obrazloženjem da želi sa sebe da skine teret i pritisak velikog očekivanja javnosti, ali se sada predomislio.

„Mnogo sam naučio i još to radim. Ova odgovornost je dobra stvar za mene. Bio na na udaru mnogih kritika, loših stvari i nisam se osećao dobro. Teško mi je da govorim posle Mundijala u Rusiji (eliminacija od Belgije u četvrtfinalu prim. aut), radije bih da ćutim“, rekao je Nejmar na konferenciji za međe.

Tite je do sada koristio sistem rotiranja kapitena, više od 15 igrača nosilo je traku sve do kraja Svetskog prvenstva u Rusiji kada je Brazil ponovo razočarao i ostao bez toliko željene titule.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar