U trendu

Tončev: Zašto „večiti“ moraju da igraju u Beogradu?

NIŠ – Prvi čovek Radničkog iz Nisa Ivica Tončev bio je veoma nezadovoljan posle odluke FŠ da se finale Kupa između Crvene zvezde i Partizana „premesti“ u Beograd.

„Na šta sada sve ovo liči? Radnički ne igra finale Kupa, nego igraju Partizan i Zvezda, i hajde sada da poništimo ranije donetu odluku. Zašto, pitam, zašto. Zar pristalice fudbalskog sporta i ljubitelji fudbala, zar navijači ova da naša do sada najuspešnija srpska kluba na jugu i jugoistoku Srbije, nemaju pravo da vide „crveno-bele“ i „crno-bele“ u direktnom duelu na Čairu!?! Da li, kako ih zovu “večiti rivali” moraju da igraju samo u Beogradu. Ovo je najblaže rečeno sramota onih koji su doneli ovu najnoviju odluku koja je štetna i po fudbal i sve drugo“, rekao je Tončev.

Prvi čovek kluba sa Čaira potom je izneo nezadovoljstvo i optužbe i zbog štete koju grad Niša i njegova privreda, ali i sam Radnički pretrpeti.

„Nama, kao klubu organizatoru finala po propisima pripalo bi deset odsto od sume od prodatih ulaznica. Znači, ako bi na finalu bilo 10.000 gledalaca sa ulaznicama plaćenih prosečno po 500 dinara, prihod bi bio pet miliona dinara, štoi nedvosmisleno znači da automatski Radnički ostaje bez pola miliona dinara. Ko će to nama da nadoknadi, ko će da podmiri naše dosadašnje troškove u pripremi finalne utakmice po mnogo osnova?“, kazao je on.

„Pitam i ko će da obešteti hotelijere, vlasnike ugostiteljskih i sličnih objekata koji su odavno planirali veliki broj gostiju na dan pre i na dan odigravanja finalne utakmice? Ko će da nadoknadi utrošeno vreme i definitivno veliku štetu zbog angažovanja od našeg kluba nekoliko desetina ljudi, koji su uveliko radili na organizovanju svih sitnica i stvari za četvrtak 23. maj i za finale Kupa“, ističe Tončev.

Prema njegovim rečima, na ovaj način je još jednom potvrđen sav besmisao priča kako je Radnički bio favorizovan u Kupu Srbije i kako mu je trofej dodeljen još u oktobru, odlukom da se finale igra u Nišu.

„Nadali smo se finalu, dali smo sve od sebe na terenu, ali ove godine nismo uspeli i idemo dalje. Radnički je Partizanu sportski čestitao na pobedi u polufinalu i bio spreman da uloži sav mehanizam kluba u ogranizaciju finala koje on neće igrati, ali mu čak ni to nije dozvoljeno u okruženju u kojem su trofeji izgleda rezervisani samo za dva tima“, poručio je Tončev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.