U trendu

Totenhem pobedio Mančester siti, Kejn rekorder londonskog kluba

Fudbaleri Totenhema pobedili su večeras na svom terenu u Londonu Mančester siti sa 1:0, u utakmici 22. kola Premijer lige.

Jedini gol postigao je kapiten Hari Kejn u 15. minutu.

On je tako postao rekorder Totenhema po broju postignutih golova pošto sada ima 276, jedan više od Džimija Grivsa, koji je za londonski klub odigrao 379 utakmica, od 1961. do 1970. godine. 

Kejn je postao treći fudbaler koji je u Premijer ligi postigao najmanje 200 golova, iza Alana Širera (260) i Vejna Runija (208). On je 200. gol postigao u 304. utakmici, Šireru je bilo potrebno 306, a Runiju 462 utakmice.

Totenhem je večerašnju utakmicu završio sa desetoricom igrača, pošto je u 87. minutu Kristijan Romero dobio drugi žuti karton.

Najbolju priliku Siti je imao u nadoknadi prvog poluvremena kada je Rijad Mahrez pogodio prečku.

Totenhem je ostvario drugu uzastopnu pobedu, ukupno 12. u ligi i peti je na tabeli sa 39 bodova, dok Siti na drugom mestu ima šest bodova više, ali i utakmicu manje.

Ekipa Pepa Gvardiole nije tako uspela da iskoristi kiks i primakne se prvoplasiranom Arsenalu, koji je u subotu izgubio od Evertona 0:1. Arsenal ima 50 bodova i odigrao je utakmicu manje od Mančester sitija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar