U trendu

Toto Volf: Ovo nije kraj dominacije Mercedesa

LONDON – Šef Mercedesa Toto Volf izjavio je da veruje da će njegov tim tek naredne, 2023. godine da pokaže pravu snagu u šampionatu Formule jedan, prenose britanski mediji.

Ekipa Mercedesa nije ostvarila nijednu pobedu ove sezone u F1. Vozač Mercedesa Džordž Rasel je četvrti u generalnom plasmanu vozača sa 207 bodova, dok je njegov klupski kolega Luis Hamilton šesti sa 180.

„Verujte da ovo nije kraj naše dominacije. Bila je ovo samo kratka pauza. Ove godine jednostavno nismo sve delove slagalice spojili u pravu celinu. Međutim, mi smo tim i nikada ne krivimo neku osobu, nego se trudimo da nađemo rešenje“, istakao je Volf.

Mercedes je treći u generalnom plasmanu konstruktora sa 387 bodova.

Ekipa Mercedesa je osvojila devet titula u istoriji u konkurenciji vozača, dok u konkurenciji konstruktora ima jedan trofej manje. Ova ekipa je dominirala u šampionatu F1 od 2014. do 2020. godine. Mercedes je prošle godine osvojio titulu u konkurenciji konstruktora, dok je trofej u konkurenciji vozača pripao Holanđaninu Maksu Ferstapenu iz Red Bula. Ferstapen je četiri trke pre kraja obezbedio novu titulu u F1.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena u nedelju za Veliku nagradu Sjedinjenih Americkih Država na stazi u Ostinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar