U trendu

Trener Čelsija zabrinut zbog povreda Kantea i Čilvela

Trener Čelsija Tomas Tuhel rekao je da je zabrinut zbog povreda koje su njegovi fudbaleri Ngolo Kante i Ben Čilvel zadobili tokom utakmice i pobede protiv Juventusa u Ligi šampiona.

Čelsi je sinoć na Stamford Bridžu pobedio Juventus sa 4:0, u petom kolu i plasirao se u nokaut fazu Lige šampiona.

Kante je izvrnuo koleno i morao je da napusti teren na poluvremenu, a problem sa kolenom ima i Čilvel, kome su u drugom delu igre fizioterapeuti pomogli da izadje sa terena.

„To me zabrinjava pošto su bili u najboljoj formi, jaki i samouvereni. Igrali su vrlo kvalitetno. Čilvel je imao velike bolove. U sredu ga čekaju pregledi, a nadamo se da će se izvući, da vesti neće biti toliko loše. Sa Ngolom je otprilike isto. U prvom poluvremenu bio je sve jači, ali je izvrnuo koleno. Nadam se da nije toliko loše“, rekao je Tuhel, preneo je Skaj.

Čelsi će za vikend dočekati Mančester junajted i neizvesno je da li će u ekipi biti Čilvela i Kantea.

Tuhel je rekao da je zadovoljan što je njegova 50. utakmica u Čelsiju završena pobedom. On je do sada u svim takmičenjima sa londonskom ekipom ostvario 32 pobede, a ekipa u 31 utakmici nije primila gol. 

„Ovo je bio lep meč za 50. u Čelsiju. Nisam toga bio svestan dok mi novinari nisu rekli. Fantastičan meč, već 50 utakmica. Zadovoljstvo je biti u klubu, svakoga dana. Zadovoljstvo je biti deo ovog tima“, rekao je nemački trener.

„Ekipa ima fantastičan stav, odlučna je i gladna. Želimo da sačuvamo ovu energiju i atmosferu u grupi. Sada je važno da svi uživaju u slobodnom danu, a u četvrtak se vraćamo i koncentrišemo na narednu utakmicu. Znamo da nas čekaju izazovi, a to je dobro pošto nas to pokreće“, dodao je Tuhel.

Čelsi i Juventus sada imaju po 12 bodova na vrhu tabele Grupe H i poslednje kolo će rešiti ko će kao prvoplasirani u osminu finala Lige šampiona.

U poslednjem kolu Čelsi će gostovati Zenitu, dok će Juventus dočekati Malme.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar