U trendu

Trener Pedro Emanuel: Nunjes neće da izneveri Liverpul

LIVERPUL – Urugvajski napadač Darvin Nunjez neće izneveriti Liverpul, izjavio je portugalski trener Pedro Emanuel, prenosi sajt „Goal.com“.

Nunjez (23) je tokom letnjeg prelaznog roka stigao u Liverpul iz Benfike, a pre toga je igrao za Almeriju i Penjarol.

„Naporan rad se isplati, a Darvin je pravi primer. Poseduje sjajne veštine, ima dobar mentalitet, spreman je da sluša i veruje u svoje sposobnosti. Može da postane jedan od najboljih napadaca na svetu“, rekao je Emanuel, koji je trenirao Nunjeza u Almeriji.

On je istakao da je Almerija dovela urugvajskog napadača zbog veština i potencijala.

„Mnogo smo istraživali Južnu Ameriku. U našem užem izboru bila su još dvojica igrača sa tog podneblja. Darvin je imao one veštine napadača koje su nam bile potrebne. Transfer je bio skup, ali smo znali da ako ulažemo, onda to mora da bude u mlade i talentovane igrače kao što je on“, rekao je Emanuel.

Nunjez je potom iz Almerije prešao u Benfiku.

„Uvek traži više – i od sebe i od saigrača. Ostavio je veliki utisak na sve nas. Bio je mlad, ali je brzo napredovao. Postao je brži i jači. Mislim da će u Liverpulu biti sve bolji. Kada klub poput Liverpula izdvoji toliko novca za igrača, onda je jasno da veruje da on može da napravi razliku. Pridružio se stabilnom klubu. Liverpul daje igračima dosta vremena da se prilagode, da upoznaju tim…Ovo je veliki izazov za njega, ali Darvin će uspeti. Neće da izneveri Liverpul. Nikada ne odustaje“, zaključio je Emanuel.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.