U trendu

Triatlon: Trijumf Ukrajine, Srbima srebra na Srebrnom jezeru

VELIKO GRADIŠTE – Ukrajinski takmičari osvojili su zlatne medalje u muškoj i ženskoj kategoriji u triatlonu na Srebrnom jezeru pokraj Velikog Gradišta, dok su srpskim predstavnicima pripale srebrne medalje.

Prvo mesto u muškoj konkurenciji osvojio je Ukrajinac Miron Bojku, koji je pobedio rezultatom 2:03:49 minuta. Drugo mesto sa skoro dva minuta kašnjenja pripalo je srpskom triatloncu Vladimiru Danku, dok je „bronzani“ Ukrajinac Ivan Ševčenko.

U ženskoj konkurenciji prvo mesto je osvojila Ukrajinka Krilova Marharita rezultatom 2:17:33. Druga je kroz cilj prošla srpska takmičarka Iva Đukić sa ostvarenim vremenom 2:21:35, dok je bronza otišla u ruke Ukrajinke Varvare Mikine.

U kategoriji štafeta prvo mesto zauzeo je tim Nis, druga pozicija pripala je ekipi Sport i Zdravlje, treće mesto osvojila je postava Sd raning tim.

Na Srebrnom jezeru učestvovali su triatlonci iz sedam zemalja, a učestvovalo je više od 200 takmičara.

Trka u formatu 1,5 km plivanja, 40 km bicikla i 10 km trčanja je bila i zvanično Prvenstvo Srbije u triatlonu u organizaciji Sportskog udruženja 11TRI, Triatlon savez Beograda i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Opštine Veliko Gradište – Sportski savez Velikog Gradišta.

Sezona 2022. triatlona u Srbiji obuhvata tri trke. Prva i druga, Prvenstvo Srbije u sprint discipline i Olimpijski triatlon.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar