U trendu

Trinkijeri: Teška i fantastična utakmica

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri čestitao je sinoć svojim igračima na pobedi u Beogradu protiv ljubljanske Cedevita Olimpije.

„Bila je teška i fantastična utakmcia. Čestitama Cedeviti, čestitam svojim igračima. Ova utakmica se mogla lako izgubiti. Zašto nismo dobili ovu utakmicu malo lakse? Jer nismo zagrađivali, svaki put skok u padu i trojka. U poslednjih pet minuta nismo bili efikasni, ali smo u teškim trecnucima našli načina. Cedevita je igrala fantastičnu utakmicu, oni možda najbolja napadačka ekipa u Jadranskoj ligi. Svaki put kad smo kasnili pola koraka, bum – trojka“, rekao je Trinkijeri posle meča.

On je zahvalio publici na podršci.

„Publika je bila je fantastična. Lako je navijati protiv Virtusa, danas je neko trebao da upali motore“, rekao je Trinkijeri, koji se osvrnuo i na trojku Ognjena Jaramaza uz zvuk sirene kojom je Partizan došao do trijumfa.

„Drago mi je zbog Ogija, jer u poslednjih godinu dana uložio mnogo energije da bude najbolji Jaramaz. Danas se desilo da pogodi. Mi smo tim. Hvala, Ogi. Idemo dalje“, zaključio je Trinkijeri.

Trener Cedevite Olimpije Slaven Rimac takođe je čestitao je crno-belima na pobedi.

„Čestitam ekipi Partizana na pobedi. Očekivlai smo rastrčan Partizan, motivisan na krilima poslednji igrara. Utamica je mogla da ode na našu stranu. Može se reći da je Partizan mislio da je utakmica gotova, a mi smo promenili momentum. Naši igrači su verovali da možemo da
preokrenemo utakmicu. Krivo mi je što nismo pobedili, to je sport, ali dobili smo mi ovakvih utakmica dosta ove sezone. Mislim da smo se dobro postavili, sa mnogo stvari sam zadovoljan“, rekao je Rimac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.