U trendu

Tuga: Preminuo Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović, čuveni srpski fudbaler preminuo je u petak u bolnici u Rimu, javila je Gazeta delo Sport.

Mihajlović (53) se tri i po godine unazad borio sa leukemijom, nekoliko puta ju je i pobedio, a Italijani javljaju da je sada preminuo.

Mihajlović je bio legenda i deo zlatne generacije Crvene zvezde koja je osvojila titulu prvaka Evrope 1991. godine.

Nosio je i dres reprezentacije Jugoslavije, a posle karijere je čovek rođen 20. februara 1969. u Vukovaru, bio i proslavljeni trener više italijanskih klubova.

I dok se borio sa leukemijom iz bolnice u Bolonji je veći deo vremena vodio svoj tim. Sve do septembra ove godine kada je napustio klupu kluba da bi se posvetio oporavku.

Mihajlović je ostao upamćen i kao veliki majstor slobodnih udaraca kojima je mnogo puta donosio pobede Sampdoriji, Laciju i Interu, gde je nastupao kao igrač.

Trenirao je klubove poput Bolonje, Katanije, Fjorentine, bio je i selektor Srbije, a vodio je i Sampdoriju, Milan, Torino i jedno kratko vreme Sporting, pre nego se vratio u Bolonju.

Miha je iza sebe ostavio suprugu Arijanu, ćerke Virdžiniju i Viktoriju i sinove Marka, Miroslava, Dušana i Nikolasa.

Oglasila se njegova porodica

Supruga Arijana, sa decom Viktorijom, Virdžinijom, Miroslavom, Dušanom i Nikolasom, nećakinjom Violantom, majkom Viktorijom i bratom Draženom, u tuzi saopštavaju nepravednu i preranu smrt svog muža, oca, uzornog sina i brata – Siniše Mihajlovića, prenose italijanski mediji saopštenje porodice Siniše Mihajlovića.

„Jedan izvanredan profesionalac, dostupan i dobar prema svima. Hrabro se borio protiv strašne bolesti. Zahvaljujemo se lekarima i medicinskim sestrama koji su ga pratili godinama, sa ljubavlju i poštovanjem, posebno dr Frančeska Bonifazi, dr Antonio Kurti, prof. Alesndro Rambaldi i dr Luka Marčeti. Siniša će uvek ostati sa nama. Živimo sa svom ljubavlju koju nam je on pružio“, naveli su iz porodice Mihajlovića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar