Tumbaković: Bilo je nervoze, trebalo je ranije da završimo

VILNJUS – Selektor fudbalske repezentacija Srbije Ljubiša Tumbaković, posle pobede protiv Litvanije od 2:1 u meču kvalifikacija za EURO 2020, rekao je da trebalo ranije meč da završe.

„Naravno da je bilo nervoze. Trebalo je da privedemo kraju utakmicu na način na koji je trebalo pri 2:0. Međutim, opet je pala koncentracija i opet je bilo nervoze posle primljenog gola. Ima mnogo stvari o kojima treba da razmišljam ozbiljno, i to negativno. Neke stvari sve teže mogu da tolerišem kod pojedinih igrača. I da je bilo 3:0, opet ekipa pravi greške koje ne bismo smeli da dozvolimo. Bilo koga da zameniš od ovih reprezentativaca, i sledeći je reprezentativac i on mora da odgovori zahtevima. Svako ko uđe, ima zadatak da uradi sve šta je njihov prethodnik igrao“, rekao je Tumbaković na konferenciji za medije.

Srbija se ovim trijumfom primakla Portugaliji na samo bod zaostatka.

„Još smo daleko, taj bod je jako daleko. Rekli smo ranije, da li može da se desi čudo? Pa, čudo od nas zavisi. Ako pobedimo, čudo može da se desi. Ukrajina je baš dobra ekipa, a Portugalija je ekipa koja je takmičarska, ali kad naiđe na ekipu koja joj je ravna. Bilo je za očekivati tesan rezultat, ali nisam mogao da znam da li će biti pobeda“, rekao je Tumbaković.

Objasnio je i zašto je Aleksandar Kolarov igrao na poziciji štopera.

„U samoj pripremi za ovo okupljanje Kolarova smo planirali da bude deo grupe igrača koji igraju na toj poziciji. To je jedna ideja da probamo i da napravimo prostore za igrače koji igraju po levom boku, da li Mladenović ili Rodić, to ćemo videti. Sve u cilju da napravimo kompaktnu grupu, koja će da se pokaže na najbolji način, svi zahtevi koji se postave pred njih kad je teren u pitanju. Drugo, njihov odnos prema obavezama, prema zadacima koje dobiju. Mnogo toga se videlo i u septembru, nadam se da ću u novembarskom okupljanju da formiram tu grupu prema ciljevima koji nam trebaju“, rekao je Tumbaković.

Upitan je i da li je realni cilj da se u poslednje dve utakmice formira tim za baraž.

„Nisam sve probao, sticajem okolnosti. Ili povrede ili su otkazali. Protiv Paragvaja nisu igrali Milenković i Kostić. Sigurno ćemo probati u novembarskom okupljanju da sastavimo grupu igrača koja će igrati baraž. Ali, to ne zavisi samo od moje želje, koga ja želim da bude tu, jer postoje neki spoljni faktori na koje ne mogu da utičem“, zaključio je Tumbaković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.