Tur de Frans: Biciklista kažnjen jer je zastao da poljubi partnerku i sina

Biciklista Žilijen Bernar (Julien Bernard), koji je u petak kratko stao tokom vožnje na trci Tur de Frans (Tour de France) da bi poljubio svoju partnerku, izjavio je danas da prihvata kaznu koju je odredila Međunarodna biciklistička unija zbog „narušavanja imidža sporta“.

„Prihvatam kaznu. Plaćam je. Više volim da je ovo kraj priče i da prestanemo da pričamo o tome“, rekao je francuski biciklista na startu osme etape u Semir-an-Oksoa.

Bernar je tokom etape imao podršku navijača i porodice. On je pred kraj trke zastao da na brzinu poljubi svoju partnerku Margo (Margot) i sina.

Međutim, Međunarodna biciklistička unija kaznila je Bernara novčanom kaznom od 200 švajcarskih franaka zbog „neprikladnog ponašanja tokom trke i narušavanja imidža sporta“.

„Najvažnije je da se taj gest mnogima dopao, osim za nekoliko ljudi iz Unije koji su posle došli da razgovaraju sa mnom. Želeo sam da znam kakvu štetu sam počinio sportu, a oni su spominjali bezbednost“, dodao je Bernar.

Na Tur de Fransa danas se vozi osma etapa duga 183,4 kilometra od Semir-an-Oksoa do Kolonbe-Le-De-Egliz, sela poznatog po tome što je u njemu umro general Šarl de Gol (Charles de Gaulle).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.