U trendu

Tutosportov apel UEFA: Brih više ne sme da sudi

TORINO – Jedan do najtiražnijih italijanskih listova Tutosport uputio je javni apel Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da ga „skine“ sa liste nemačkog sudiju Feliksa Briha posle crvenog kartona Kristijanu Ronaldu u Valensiji.

Havijer Jakobeli, direktor lista koji deli nagradu za najboljeg mladog igrača sveta u anketi sa najcenjenijim medijima, potez Briha da isključi Ronalda posle blagog kontakta sa Džejsonom Muriljom nazvao je „uvredom za fudbal“ u posebnom izveštaju sa Mestalje.

Zatražio je od UEFA da Brihu, koji je oštetio Srbiju za penal protiv Švajcarske na letošnjem Mundijalu, uruči otkaz i ne dozvoli mu više da sudi međunarodne utakmice.

U tekstu se navodi i da je Brih izmislio penal za Valensiju u sudijskoj nadoknadi i njegovo suđenje opisao kao „sramno“.

Na udaru italijanskog medija našao se i Brihov pomoćnik Marko Fric, na čiju je inicijativu isključen Ronaldo, navodima da je bio „skandalozan“.

Bivši arbitar finala Lige šampiona je drugi put na meti kritika u kratkom roku, nakon što ga je FIFA zbog greške na meču Srbija – Švajcarska poslala kući sa Mundijala u Rusiji već posle prve faze.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.