U trendu

U Novom Sadu našim proslavljenim sportistima dodeljene plakete povodom jubileja

NOVI SAD – Plakete za jubileje – 50, 40 i 30 godina od ostvarenog vrhunskog rezultata na olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima – dodeljene su danas proslavljenim novosadskim sportistima na svečanosti koju je organizovala Asocijacija sportskih veterana Novog Sada, saopšteno je iz pokrajinske vlade.

Tom prilikom uručene su i specijalne plakete za doprinos i podstrek radu Asocijacije na prezentaciji i afirmaciji tradicije sporta u Novom Sadu, a dobili su ih pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i član Gradskog veća Novog Sada za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin. Plakete su im uručile naše uspešne paraolimpijke Borislava Perić Ranković i Nada Matić.

„Velika je čast prisustvovati ovakvoj sportskoj svečanosti i primiti priznanje od ovakvih sportskih legendi. Upoznali smo se sa radom Asocijacije sportskih veterana i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Novi Sad prate i podržavaju njene aktivnosti“, rekao je Basta istakavši da će se i nadalje ulagati u prave stvari u oblasti sporta, kao što je rad ove organizacije.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin kazao je da je Novi Sad ponosan na svoje sportiste veterane i da poštuje istoriju sporta.

„Tu smo da stvorimo temelje i uslove koji će dati nove šampione“, rekao je Cvjetićanin.

Za izuzetan doprinos razvoju sporta u Novom Sadu i Srbiji i posebnu podršku Asocijaciji plakate počasnih članova dobili su potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, koji se obratio u ime ovogodišnjih laureata i istakao da je OKS pozdravio osnivanje Asocijacije sportskih veterana Novog Sada.

„Naša sveta ideja je da podržavamo sve sportske aktivnosti, pogotovu sportiste koji su prestali da se bave sportom, ali kao osvajači medalja na svetskim i evropskim takmičenjima i olimpijskim igrama oni su autentičan primer mladima“, rekao je Maljković istakavši da su to veliki autoriteti, veliki borci i veliki radnici i ambasadori naše države.

Platinastu plaketu za rezultate ostvarene pre 50 i više godina dobili su Iren Gal Molnar (košarka, EP 1970), Ankica Bašić Višekruna (košarka, EP 1970), Stanka Stošić (košarka, EP 1968), Marija Veger (košarka, EP 1968), Gizela Farkaš Todorović (atletika, EP 1967) i Olga Gere Pulić (atletika, EP 1962. i 1966).

Zlatne plakete za medalje osvojene pre 40 i više godina dobili su Dragan Nišić (odbojka, EP 1979), Janoš Juhas (streljaštvo, EP 1978), Tadija Kačar (boks, SP 1978), Pavle Bajčetić (sambo, EP 1974) i Valerija Sabatka (streljaštvo, SP 1974).

Dobitnici srebrne plakete za rezultate ostvarene pre 30 i više godina jesu Zoran Todorović (karate, EP 1992) i Aranka Binder (streljaštvo, OI 1992).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar