U trendu

Udovica sportiste šokirana uzrokom njegove smrti: ‘Mislila sam da je srčani udar…’

Džimi Hejs, bivši profesionalni igrač hokejaške ekipe Boston Bruins, u svom je organizmu imao kokain i fentanil, a to je bio uzrok njegove smrti 23. avgusta, rekli su članovi njegove porodice za Boston Globe. Sportista je pronađen mrtav u svom domu u Bostonu dan nakon što je proslavio sinov drugi rođendan. Hejs je uskoro trebalo da napuni 32 godine, a u maju ove godine dobio je drugog sina sa suprugom Kristin.

– Nadam se da će objavljivanje Džimijeve priče nekome spasiti život. Ako ovo može nekoga da spasio od bola, sjajno. Sve ovo je tako tužno. Ponosim se što sam prilično mentalno jak. Odrastao sam na ulici, ali jednostavno nema formule za to. Imate predivnog, sveameričkog dečaka koji je napravio strašnu grešku i to ga je koštalo života – rekao je Hejsov otac Kevin, i dodao da je pre 16 ili 17 meseci primetio „malu promenu“ u ponašanju svog sina.

– Otišao sam kod njega i rekao: „Mislim da bi ovo mogao da bude problem s tabletama.“ Bio je povređen neko vreme i mislim da je tada počeo da uzima lekove protiv bolova. Rekao sam: „Džime, mislim da ovde vidim problem.“ Ali on ima 31 godinu, nisam ga mogao da ga nateram da potraži pomoć – rekao je otac preminulog sportiste i dodao:

– Nazvao me tri nedelje kasnije i rekao: „Tata, navukao sam se na ove tablete. Povredio sam se i počeo sam da ih uzimam i nikad nisam prestao.“ A ja sam rekao: „Pa, idemo da ti pomognemo.“ Otišao je Haverhill gde su mu pomogli. Mislio sam da je na putu oporavka, i zato je sve ovo jako tužno – rekao je Kevin i dodao da je važno podeliti priču o njegovom sinu jer nije želeo da Džimi bude „stigmatizovan kao narkoman“.

Supruga Džimija Hejsa, Kristin, rekla je da je u petak primila izveštaj o toksikologiji od državnog lekara u Masačusetsu. Primila je poziv dok je bila na putu za Nju Džerzi kako bi prisustvovala utakmici Devilsa i Blackhawksa, na kojoj je odana počast njenom suprugu.

– Bila sam potpuno šokirana. Bila sam toliko sigurna da to nema nikakve veze s drogom. Zaista sam mislila da je u pitanju srčani udar ili bilo šta, što nije droga… Nije imalo smisla. Nadala sam se da ću dobiti drugi telefonski poziv kad su me nazvali. Nadala sam se da će mi stvari biti jasnije i šokirala sam se kad sam čula da je to – to – rekla je Kristin.

Hejs, koji je rođen i odrastao u bostonskoj četvrti Dorčester, postao je lokalni heroj nakon što je 2010. osvojio nacionalno prvenstvo s Boston Collegeom, a zatim je na kraju igrao za Boston Bruinse. Hiljade ljudi pojavile su se na sahrani u Dorčesteru krajem avgusta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar