U trendu

Udovičić i Kuzmanov: Planiramo još zajedničkih projekata

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić razgovarao je danas sa svojim bugarskim kolegom Andrejem Kuzmanovim o uspešnoj organizaciji Evropskog prvenstva u odbojci za žene, čiji su Bugarska, Rumunija, Hrvatska i Srbija domaćini.

Ministri su razgovarali i o Paraolimpijskim igrama koje su u toku i brojnim vidovima institucionalne saradnje kojim bi se ojačali prijateljski odnosi dveju zemalja, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Udovičić je poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u Srbiji ministru Kuzmanovu i istakao da su svi napori uloženi u organizaciju Evrpskog prvenstva u odbojci za žene urodili plodom i da su se četiri zemlje pokazale kao izvanredni i uigrani domaćini.

To je, dodao je, najbolji dokaz dobrih odnosa i kvalitetne saradnje.

Ministri su se složili da je zajedničkim snagama uspešno organizovano veliko međunarodno takmičenje što je odličan preduslov za brojne druge zajedničke projekte, u interesu obe strane.

U saopštenju se navodi da je jedan od glavnih ciljeva Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta između Srbije i Bugarske intenziviranje razmene znanja i iskustava stručnjaka iz obe zemlje i da je planirano dodatno povezivanje profesionalaca iz oblasti sportske medicine.

Udovičić je svom kolegi predložio da posete Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, kako bi se bolje upoznao sa infrastrukturnim i kadrovskim potencijalima Zavoda.

Ministri su, dodaje se u saopštenju, razgovarali i o uspesima srpskih i bugarskih olimpijaca i paraolimpijaca, ali i o samoj organizaciji Olimpijskim i Paraolimpijskih igara u vremenima izazova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.