najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Udovičić: Nastavljamo podršku volonterskom radu mladih

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je u Sremskim Karlovcima da je ove godine država finansirala rad 30 volonterskih omladinskih kampova širom Srbije i naglasio da će ta podrška biti nastavljena.

“Srbija je jedna od tri zemlje u Evropi koja finansira volonterske kampove mladih”, rekao je Udovičić novinarima prilikom posete Ekološkom centru “Radulovački” i Omladinskom volonterskom kampu “Sačuvajmo rit” na levoj obali Dunava u Koviljsko-petrovaradinskom ritu.

Ministarstvo je lane finansiralo delatnost 11 takvih kampova, a kako je ove godine taj broj gotovo tri puta veći, to govori o tome da država nastoji da podstiče volonterski rad mladih, istakao je ministar i dodao da na taj način mladi i njihovi vršnjaci iz drugih zemalja pomažu lokalnim samoupravama ali i druže se i uče jedni od drugih.

“Puno mi je srce kad vidim ovu energiju i koliko je toga dobrog urađeno uz skromna finansijska sredstva”, rekao je Udovičić posle razgovora sa mladima koji u okviru tog kampa uređuju priobalje, obeležavaju staze za posetioce i adaptiraju kućicu za posetioce.

Ministar je izrazio veliko zadovoljstvo i posetom Ekološkom centru “Radulovački”, koji je ovih dana dobio licencu “Evropski omladinski centar”, naglasivši značaj delovanja mladih Srbije u zaštiti životne sredine.

Ekološki centar “Radulovački”, pri Pokretu gorana Vojvodine, domaćin je dva omladinska kampa, rekao je njegov menadžer Nikola Blagojević i precizirao da na uređivanju i zaštiti dela Koviljsko-petrovaradinskog rita trenutno radi 20 mladih iz Srbije i još nekoliko evropskih zemalja.

U Ekološkom centru “Radulovački” edukuju se građani svih uzrasta iz različitih oblasti, sa posebnim akcentom na mlade i na temu zaštite životne sredine.

Taj centar od 1. januara ove godine, do 1. januara 2018. godine, nosiće prestižnu oznaku kvaliteta Saveta Evrope – “Evropski omladinski centar”.

Omladinski kamp “Sačuvajmo rit” deo je projekta “Nacionalni volonterski program mladih 2015 – volonterski kampovi”, koji se realizuje u okviru programa “Mladi su zakon”.

Cilj kampa je unapređenje ekoturističke ponude Sremskih Karlovaca, kroz izgradnju infrastrukture i povećanje vidljivosti lokaliteta.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike