U trendu

Udovičić otvorio Mali sajam sporta u Pančevu

PANČEVO – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je Mali sajam sporta u Pančevu i posetio mlade sportiste iz Omoljice i Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ iz Vojlovice, saopštilo je danas Ministarstvo omladine i sporta.

Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije već petu godinu, uz pomoć lokalnih samouprava širom Srbije, organizuju manifestaciju Mali sajam sporta, sa ciljem da animiraju što veći broj dece i mladih da se fizički aktiviraju na svakodnevnom nivou.

Mladi Pančevci danas su bili u prilici da o sportskim počecima, ali i o osvajanju olimpijskih medalja razgovaraju sa ministrom Udovičićem, nekadašnjim najboljim vaterpolistom sveta, predsednikom Sportskog saveza Srbije i olimpijskim šampionom u rvanju Davorom Štefanekom i Pančevcem i najboljim srpskim automobilistom Dušanom Borkovićem.

Ministar Udovičić je rekao da se nastavlja tradicija održavanja malih sajmova sporta širom Srbije, a da su danas imali priliku da o važnosti fizičke aktivnosti za razvoj i zdravlje najmlađih razgovaraju sa mladima u Pančevu.

Naveo je da malo koji grad može da se pohvali činjenicom da ima više od 160 sportskih udruženja i da su na njegovoj teritoriji zastupljeni skoro svi sportovi, što uz prateću sportsku infrastrukturu, kako je rekao ministar, Pančevo čini sportskom bazom sa velikim potencijalom.

„Danas su najmlađi imali mogućnost da se upoznaju sa različitim sportovima, ali i da čuju sportska iskustva nas starijih, koji najbolje znamo da put do osvajanja medalja počinje izlaskom na teren u svom mestu“, rekao je Udovičić.

Pozvao je sve mlade, i one starije, da svakoga dana izdvoje malo vremena i budu fizički aktivni i poručio da sport mora biti izbor svakog od nas da bismo bili zdravi.

Prilikom posete Pančevu, ministar je obišao i sportiste košarkaškog kluba iz Omoljice i Osnovnu školu „Bratstvo jedinstvo“ iz Vojlovice, kojima je, za nove sportske pobede, uručio novu sportsku opremu.

„Pančevo treba da ostane baza budućih šampiona, i zato smo tu da podržimo lokalne klubove u samom gradu, ali i klubove u okolnim mesnim zajednicama. Mladi sportisti sa kojima smo se danas družili, do svojih prvih pobeda i uspeha dolaze baš ovde, po uzoru na velika sportska imena koja su ponikla u Pančevu“, naveo je Udovičić.

Naglasio je da će Ministarstvo omladine i sporta nastaviti da kontinuirano ulaže u razvoj sportskog potencijala na lokalnom nivou i da svojim akcijama motiviše sve veći broj dece i mladih da se posvete sportskim aktivnostima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.