U trendu

Udovičić posetio Ub i uručio sportsku opremu

UB – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas Tehničku školu i gimnaziju „Branislav Petronijević“ na Ubu, gde je donirao sportsku opremu i rekvizite.

Udovičić je prilikom posete Ubu, zajedno sa predsednikom opštine Darkom Glišićem, obišao i radove na sportskom centru „Školarac“ sa 14 terena, gde radove i izgradnju teretane na otvorenom finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Ministar je istakao da je prosek da dva puta godišnje poseti Ub, gde ima priliku da se uveri kako opština radi.

„Ub pre šest godina i danas nije ista opština. Može se videti drastična razlika, a ono što me najviše zadovolja jeste u oblasti sportske infrastrukture. Grad koji je obuhvatio sve sportove i koji je svojim mladima dao mogućnost da kvalitetno provode vreme. Zahvalan sam predsedniku opštine što je to stavio u vrh prioriteta“, rekao je Udovičić Tanjugu.

On je podsetio da je Ub poznat po fudbalskim legendama Draganu Džajicu, Dušanu Saviću, asovima Nemanji Matiću i radosavu Petroviću, a da je u poslednje vreme postao opština poznata i po drugim sportovima.

„To pokazuje koliko se sistemski ulaže u sve sportove. Želim da istaknem posebna sredstva koja se izdvajaju za sportski i rekrativni sport, 15, 6 odsto opština Ub izdvaja za razvoj sporta, to je opština koja najviše izdvaja za sport. Nastavljamo akciju doniranja opreme i rekvizata i da obnavljamo fiskulturne sale. Želja nam je da što više dece kroz šitem školskog sporta uđe u svet sporta. Fiskulturne sale su i mesta gde lokalni klubovi sprovode svoje aktivnosti i na taj način pomažemo i klubove. Ove godine smo počeli smo zajednički projekat rekonstrukcije svlačionica u „Školarcu“ i za dva mesta na tom sportsko-rekreativnom centru će moći da vidite nove svlačionice i novi prostor za sve sportiste“, zaključio je Udovičić.

Direktor Gimnazije i Tehničke škole Zoran Babić istakao je da je za ove škole čast i zadovoljstvo što ih je danas posetio ministar Udovičić.

„Hvala ministarstvu omladine i ljudima koji vode računa o školskom sportu što su našli za shodno da škole pomognu opremom koja će biti i te kako iskorišćena, a sve za zdravlje naše dece“, rekao je Babić.

Predsednik opštine Ub Darko Glišić istakao je da opština uložila mnogo u infrastrukturu osnovih škola, a da je sada na red došla došlo i srednjoškolsko obrazovanje, gde će popraviti stanje u dve srednje škole.

„Ministarstvo nam dosta pomaže, ministar Udovičić je bio ovde i kada nam je bilo najteže 2014.godine. od tada pa do danas je nebrojano puta dolazio. Svaki put su bile konkretne posete i pomoć koja nam je mnogo značila. Današnja donacija će mnogo značiti ovih mališanima koji ovde pohađaju nastavu. Velika zahvalnost Vanji Udovičiću što nam u svakoj prilici pomaže“, rekao je Glišić i dodao da je Ub sredina najpoznatija po fudbalerima, ali da se u ovoj opštini razvija i odbojka i košarka i da je plan da se razviju i plivački sportovi.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Otkada je to Ub grad? Samo po Udovicicu ili da bise dodvorio nekome iz vlasti. Zasto mu njegovi saradnici podmecu pogresne podatke?

Napišite komentar