Udovičić: Puno mi je srce, Srbija idealan domaćin

BEOGRAD – Puno mi je srce danas kada možemo da ugostimo najbolje bacače kugle na svetu, da se nadamo svetskom rekordu i da pokažemo svima da smo idealni domaćini najvećih međunarodnih takmičenja, kaže ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je uživo došao da podrži atletski miting „Dobaci do 22“ koji se održava u sklopu promocije Svetskog dvoranskog atletskog prvenstva u Beogradu, a isprobao se i u bacanju kugle.

„Poslednjih pet godina Srbija i Beograd su pokazali da imaju otvoreno srce, da smo zemlja koja svima poželi najbolju dobrosdšlicu i da se svi ovde osećaju kao kod kuće. Takođe, pokazali smo da ne postoji takmičenje koje ne možemo da organizujemo, postala nam je svakodnevnica da imamo domaćinstvo nekog velikog međunarodnog takmičenja“, rekao je Udovičić Tanjugu.

Ovo je samo jedno u nizu takmičenja u promociji SP 2022, a mislim da još nismo ni svesni koliko je značajno to takmičenje, dodao je Udovičić.

„Na Evropskom prvenstvu smo dokazali da možemo da se nosimo sa takvim izazovom, organizovali smo vrlo kompleksno sportsko takmičenje iz svih uglova i sada standard podižemo na viši nivo organizacijom SP, u sportu koji će se prenositi u više od 200 zemalja, gde ćemo na najbolji način moći da promovišemo naš grad i našu zemlju“, ističe Udovičić.

Takođe, kako je naveo, to je dokaz koliko smo opravdali poverenje i koliko smo spremni da se uhvatimo u koštac sa izazovima.

„Mislim da je ovo SP kruna, a u naredne dve godine imamo i SP u rvanju, EP u odbojci za žene, SP u veslanju, Evropske studentske igre… Borimo se za organizaciju još velikih takmičenja, borimo se da naši građani najbolji sport gledaju u svojoj zemlji i da naši sportisti beleže najbolje rezultate u svojoj zemlji“, naglasio je ministar Udovičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.