U trendu

Udovičić se sastao sa ambasadorkom Čen Bo

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo i tom prilikom razgovarao o spremnosti dveju zemalja da strateško partnerstvo ojačaju intenziviranjem saradnje u oblastima omladine i sporta i o Zimskim olimpijskim i paraolimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.

Kako je saopstseno, Udovičić i ambasadorka Kine razgovarali su o daljoj implementaciji Memoranduma o saradnji u oblasti sporta, kroz podsticanje razmene informacija i znanja iz oblasti organizacije sportskih događaja, sportskog turizma i sportske infrastrukture.

Takođe, istaknut je i značaj povezivanja nacionalnih sportskih saveza, kroz zajedničke kampove i razmenu iskustva u razvijanju i unapređenju sportova poput vaterpola, odbojke, rukometa i košarke.

Sagovornici su razmatrali i sve izazove sa kojima se Kina kao domaćin Zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara 2022. godine susreće, kao i dalje organizacione planove. Složili su se da je neprocenjivo iskustvo u organizaciji prestižnih sportskih takmičenja to što prestonica Kine postaje prvi grad u svetu koji je bio domaćin i Letnjih i Zimskih olimpijskih igara.

Udovičić je tokom razgovora istakao veliku važnost implementacije potpisanog memoranduma, jer predstavlja veliki potencijal za dodatno produbljivanje tradicionalnih prijateljskih veza i jačanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Srbije i Kine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.