Udovičić se sastao sa ambasadorom Kazahstana

BEOGRAD, 20. februara (tanjug) – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Kazahstana u Srbiji Gabitom Sizdikbekovim i otvoreno razgovarao o mogućnostima unapređenja odnosa, zajedničkih aktivnosti i projekata u oblastima omladine i sporta.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva omladine i sporta, Srbija i Kazahstan, koji ima više od 500 omladinskih organizacija, od 2018. godine imaju potpisan Memorandum o saradnji u oblasti omladine, što je dobra osnova za još dinamičniji i sveobuhvatniji razvoj aktivnosti

Konstatovano je i da će nedavno otvaranje Ambasade Kazahstana u Beogradu pružiti značajne mogućnosti za bržu i konkretniju realizaciju daljih zajedničkih koraka i umnogome doprineti produbljivanju dugogodišnjih prijateljskih odnosa dveju zemalja i naroda.

Takođe, razmotreno je i potpisivanje Memoranduma o razumevanju u oblasti sporta, što bi zaokružilo odličnu postojeću saradnju na tom polju.

Kazahstanski sportski uspesi se ogledaju isključivo u pojedinačnim sportovima, kao što je boks, pa je Sizdibekov istakao da bi saradnja sa našim trenerima iz kolektivnih sportova bila od posebnog značaja za razvoj tamošnjeg sporta i da su srpski stručnjaci veoma cenjeni u Kazahstanu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.