Udovičić: Srpski sport spreman da odgovori na izazove

BEOGRAD – Tradicionalna sportska manifestacija Sajam sporta simbolično je održana danas, po sedmi put, u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić simbolično je otvorio ovogodišnji Sajam sporta, istakavši da srpski sport neće stati, već će spremno odgovoriti na sve izazove.

„Danas smo ovde da pošaljemo poruku snage i spremnosti srpskog sistema sporta da nastavi svoj put uspeha. Nikada nismo i nikada nećemo tražiti opravdanja za odustajanje. Izazov, ma koliko veliki, za nas je uvek bio samo motiv da uložimo još veću snagu i energiju da ga prevaziđemo“, rekao je Udovičić.

Kako je naveo, i danas, kao najveća sportska porodica, znamo, umemo i možemo da ostanemo jaki i rešeni da nastavimo da pobeđujemo, da budemo lideri i snaga naše Srbije.

„Zato, siguran da znamo put, odgovorni i predani nastavljamo da se borimo, da pobeđujemo, da pomeramo granice, da pozivamo sve da budu deo našeg sistema i da zajedno budemo najjači tim Srbije koji pobeđuje”, izjavio je Udovičić.

Specijalni gost na Sajmu bio je predsednik Svetske rvačke federacije i član MOK-a Nenad Lalović, a sve prisutne pozdravili su i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, prvi čovek Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran
Bojović i direktorka Antidoping agencije Republike Srbije prof. dr Milica Vukašinović-Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.