U trendu

UEFA ne pokreće postupak zbog navodnog rasizma u Podgorici

HELSINKI – Fudbalski savez Finske saopštio je danas da Evropska fudbalska unija (UEFA) neće pokrenuti postupak zbog navodnih uvreda na rasnoj osnovi igraču načionalnog tima ove zemlje Glenu Kamari, na meču sa Crnom Gorom u Ligi nacija, prenosi „Skaj sport“.

FS Finske je naveo da Kamara nije želeo da uloži zvaničnu žalbu UEFA, pošto je bio na meti rasističkih uvreda od strane neimenovanog fudbalera Crne Gore na meču Lige Evrope, koji je bio odigran pre dva dana u Podgorici.

Finska je slavila sa 2:0, a ovu utakmicu su obeležili brojni incidenti. UEFA je navela da nije prijavljen nijedan rasistički incident u vezi sa utakmicom u Podgorici.

„Posle utakmice u Podgorici obavestili smo sudiju i delegata o incidentu. Kamara ne želi da da zvanično saopštenje za UEFA, niti da komentariše ovaj događaj. Tako sumnja u rasizam ne prelazi u disciplinsku istragu UEFA“, navodi se u saopštenju FS Finske.

„Skaj sport“ podseća da je Kamara, koji je član Rendžersa, dobio rasističke uvrede od igrača Slavije Ondreja Kudele na meču Lige Evrope u martu 2021. godine. UEFA je potom suspendovala Kudelu na 10 utakmica, ali je fudbaler Slavije demantovao da je vređao finskog reprezentativca na rasnoj osnovi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar