Uefa pokrenula postupke protiv Portugala i Madjarske zbog navijača

Evropska fudbalska unija pokrenula je danas disciplinske postupke protiv Fudbalskih saveza Portugala i Madjarske zbog nereda njihovih navijača na utakmicama Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Portugal i Austrija odigrali su sinoć u Parizu bez golova, u utakmici drugog kola Grupe F na Evropskom prvenstvu, a posle meča jedan navijač portugalskog tima utrčao je u teren kako bi se slikao sa najvećom zvezdom ekipe Kristijanom Ronaldom. On je dotrčao skoro do polovine terena, a Ronaldo je gestikulirao redaru da se udalji sve dok navijač ne napravi fotografiju. Navijač je posle toga odveden.

Uefa je pokrenula disciplinski postupak pošto reprezentacije, odnosno fudbalske saveze, smatra odgovornim za ponašanje svojih navijača na stadionu.

Uefa je pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Madjarske zbog nereda navijača na jučerašnjoj utakmici protiv Islanda (1:1) u Marseju u Grupi F.

Pre početka utakmice madjarski navijači su se sukobili sa redarima i policijom pošto su pokušali da se popnu na ogradu i udju u sektor pored gola, dok su tokom intoniranja himni, kada je Islandu dosudjen penal i kada je Madjarska izjednačila, palili baklje i ubacivali razne predmete u teren.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.