U trendu

Uroš Gutić pobednik 78.Ulične trke u Ćupriji

Atletičar AK „Borac“ iz Banjaluke, Uroš Gutić iz Nevesinja, pobednik je večerašnje 78. ulične trke „Memorijal Aleksandar Aca Petrović u Ćupriji, u glavnoj trci seniora na 3.000 metara.

Drugo mesto je osvojio Marino Bloudek iz Hrvatske a treće Aldin Ćatovič iz Novog Pazara.

Ovogodišnji pobednik najstarije ulične trke u Evropi, Uroš Gutić je izjavio da je ovo jedna od najznačajnijih trka na Balkanu.

„Konkurencija je bila odlična. Prezadovoljan sam i mislim da je ovo moja najbolja trka do sada. Volim da trčim ulične trke u čitavom regionu“, kazao je Gutić.

Marino Bloudek je istakao da je zadovoljan trkom i gostoprimstvom domaćina.

„Bila je ovo jaka trka, pohvale svima za odlične rezultate i pohvale organizatorima. Prošle godine sam bio treći a ove godine drugi. Elzan Bibić nije učestvovao ali smo mi ostali pokazali da možemo dobro trčati“, kazao je Bloudek koji je ove godine učestvovao i na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Selektor atletičara Srbije Edin Zuković je nakon dodele medalja i pehara rekao da odavno nije gledao bolju i jaču uličnu trku u kojoj je učestvovalo dvadesetak takmičara.

„Izuzetno jaka konkurencija, čestitao bih momcima. Čestitao bih i organizatorima koji su opet postavili visoke standarde“, kazao je Zuković.

Među gostima bile su i legende jugoslovenske atletike Dane Korica i Marcel Vučetić.

Glavnoj trci prethodile su trke predškolaca, mlađih i starijih juniora i juniorki, mlađih i starijih pionira i pionirki, kao i učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar