U trendu

Uspeh akcije „Sam se snađi u kući sportski rekvizit potraži“

BEOGRAD – Besplatna akcija „Sam se snađi u kući sportski rekvizit potraži“ uspešno je završena u beogradskim srednjim školama, saopštio je Savez za školski sport Srbije.

Akciju je podržao sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda a sproveli je Beogradska asocijacija za školski sport i Savez za školski sport Srbije.

Licencirani instruktori osmislili su vežbe kod kuće za decu srednjoškolskog uzrasta sa rekvizitima koji su sastavni deo svakog doma.

Projekat se sastojao iz tri faze, što je podrazumevalo izradu edukativnog filma, obilazak srednjih škola u svim opštinama gde su rađene edukacije i usledio je nagradni online konkurs, gde su učenici sami osmislili koje su to vežbe prikladne u kućnim uslovima.

„Projekat je naišao na lep odziv, u ovo malo neobično vreme. Zadovoljna sam jer su ga zajedno sprovele dve velike školsko sportske organizacije. Cilj projekta je bio da se deci na zabavan način predstavi vežbanje kod kuće i motivišemo ih na pokret koji je jako bitan za zdravlje i pravilno odrastanje“, istakla je gradska sekretarka za sport i omladinu, nekada uspešna rukometna reprezentativka, Dragana Pešić Belojević.

Proglašena su i tri najbolje prvoplasirana učenika: 1. mesto – Andrej Đurić (Zemunska gimnazija), 2. mesto – Teodora Živković (Deseta beogradska gimnazija „Mihajlo Pupin“), 3. mesto – Sara Maksić (Petnaesta beogradska gimnazija „Patrijarh Pavle“).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.