U trendu

Daleko boljoj Zvezdi samo bod u Belorusiji, odluka o proleću u Evropi protiv Kelna

Fudbaleri Crvene zvezde imaju za čim da žale posle utakmice 5. kola grupe H Lige Evrope sa BATE-om iz Borisova.

U Belorusiji je bilo samo 0:0, a kako je Keln pobedio Arsenal sa 1:0 i ima isto 6 bodova kao crveno-beli, odluka o drugom putniku iz grupe koji će prezimiti u Evropi, pašće u Beogradu 7. decembra u duelu Zvezde i nemačkog predstavnika.

Crvena je igrala u sastavu Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Krstičić, Srnić, Kanga, Milić (Pešić), Boaći (Gobeljić).

Prvih desetak minuta meča pripalo je srpskom predstavniku – Milić je bio vrlo raspoložen za igru, ali njegove zamisli nisu pratili na pravi način saigrači. Milić je i sam u 23. minutu oprobao šut sa distance, ali bez uspeha.

Domaći fudbaleri mnogo su preskakali sredinu terena i dugim centaršutevima pokušavali su da urade nešto više. Na tribinama su bili i verni navijači Zvezde koji nisu prestajali da bodre svoje ljubimce.

Finiš prvog poluvremena očekivano je pripao odličnoj Zvezdi koja jednostavno nije imala dobru završnicu akcija, jer da je imala, na semaforu bi bilo najmanje 2:0.

U prvim minutima nastavka meča umalo gol za BATE – neobjašnjivo slaba postavka Zvezdine odbrane omogućila je Rodionovu da lako uposli Gordejčuka koji je sa desetak metara iskosa opalio po lopti, ali samo ka gol-autu.

Već u narednom napadu, Rodić je fantastično zahvatio loptu sa ruba šesnaesterca ali umesto u gol, ona je pogodila prečku.

Ulaskom Pešića, koji je zamenio Milića, crveno-beli su dobili na brzini u ofanzivi, ali gola i dalje nema.

Kanga je u 76. minutu sjajno zahvatio loptu posle asistencije Srnića ali ni on nije bio precizan.

Kakva šansa za Zvezdu u 87. minutu – Boaći se lepo otkrio u kaznenom prostoru BATE-a, sačekao centaršut Krstičića a onda je glavom sa 4-5 metara promašio pobedu crveno-belih.

Poslednje sekunde utakmice donele su i najveću šansu Zvezde, ali je domaći tim sa gol linije sprečio loptu da uđe u gol.

Šteta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar