U trendu

Vafei želi osvetu u meču protiv O'Salivena na Svetskom prvenstvu

Iranski snukeraš Hosein Vafei rekao je da „ima priliku za osvetu“ u predstojećem meču protiv aktuelnog svetskog šampiona Britanca Ronija O’Salivena.

Vafei je u ponedeljak u prvom kolu Svetskog prvenstva pobedio Kineza Ding Đunhuija sa 10:6 i u petak će igrati protiv sedmostrukog svetskog šampiona O’Salivena.

On je rekao da je zadovoljan igrom i da ako tako nastavi, može daleko da dogura na Krusiblu. Upitan koga bi želeo da ućutka dobrom igrom, Vafei je odgovorio: „Ronija O’Salivena“.

„On je legenda sporta, ali je dobra osoba samo kada spava“, rekao je Vafei za Jurosport.

Vafei je prošle godine pozvao O’Salivena da završi karijeru i rekao da nije dobar za sport. O’Saliven je nedavno rekao da voli kada ga kritikuju i da je Vafei od tada naučio da ćuti.

„Od ranije me ne poštuje, a bog mi je dao priliku za revanš i sada zavisi od mene. Moram da izađem pred njega ako želim da budem svetski šampion. Pripremite kokice. To će biti sjajan meč zbog svega što se dogodilo u prošlosti. Čuo sam da je pričao o meni pre nekoliko dana i rekao je da sam naučio da ćutim“, rekao je Vafei.

„Igramo snuker, a način na koji govori je grub, kao da se radi o boksu. Ako želimo da ovaj sport napreduje, moramo da poštujemo jedni druge. Već se dokazao, uradio je sve u ovom sportu. Nadam se da ću igrati kao protiv Dinga. Ako me pobedi 13:0 i dalje će mi biti drago što sam igrao taj meč“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar