U trendu

Vaterpolo spektakl: Devetorica finalista iz Tokija na Novom Beogradu

BEOGRAD – Veliki derbi A grupe regionalne vaterpolo lige igra se večeras od 20.40 sati na bazenu „11. april“, gde Novi Beograd dočekuje dubrovački Jug.

Biće to duel dve neporažene ekipe, meč u kome će se sastati ovosezonski učesnici Lige šampiona, a o snazi dva tima i kvalitetu duela najbolje svedoči podatak da će se u bazenu naći čak devetorica učesnika finala Olimpijskih igara u Tokiju.

„Očekuje nas sigurno najteža utakmica do sada, jer je Novi Beograd svakako najkvalitetnija ekipa na ovom turniru i u čitavoj regionalnoj ligi. Sa druge strane ovo može biti i najlakša utakmica, jer nam posebna motivacija neće biti neophodna, kao u nekim prethodnim mečevima. Kada vidite koji igrači su vam protivnici u bazenu i koju snagu oni poseduju, posebna priprema neće biti potrebna“, izjavio je trener Juga Vjekoslav Kobešćak na konferenciji za medije.

Trener Partizana Vladimir Vujasinović kaže da ova utakmica neće biti odlučujuća.

„Ne rešava se sada šampion Jadranske lige, ali ni pre početka turnira mi nismo krili da hoćemo da dođemo do svih šest pobeda, jer nam je želja da finalni turnir Jadranske lige dovedemo na naš bazen. Teško je predvideti da li će utakmici biti na veliki ili mali broj golova, a za nas će biti najvažnije da meč uvedemo u naš ritam i od početka igramo maksimalno angažovano“, poručio je Vujasinović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.