U trendu

Veličanstveni preokret: Srpske heroine srušile svetskog šampiona! (video)

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je briljantnom igrom savladala Holandiju rezultatom 29:25 u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Ekipa selektora Ljubomira Obradovića je na poluvremenu imala zaostatak od šest golova, ali je zatim napravila preokret i ostvarila veliku pobedu nad svetskim šampionom.

Srpski tim je tokom meča doživeo veliki peh jer se teško povredila najbolja rukometašica Srbije Andrea Lekić, na samom kraju prvog poluvremena.

Delovalo je da je sve završeno u tom trenutku, Lekićeva je u suzama izneta sa terena, a cela situacija je bila emotivni šok za njene saigračice.

Ni u nastavku nije izgledalo da će Srbija uspeti da se vrati u meč, za Holandiju je sjajno branila Tes Vester, ali se sve promenilo njenim izlaskom.

Sedam golova razlike svetskih šampionki je počelo da se topi, a serijom 8:0 Srbija je i povela, da bi na kraju stekla četiri gola razlike i sigurnu pobedu.

​Najefikasnija u srpskom timu bila je Katarina Krpež Šlezak sa deset golova, četiri je dodala Anđela Janjušević, a po tri su upisale Sanja Radosavljević i Jovana Stoiljković.

Vredi istaći, drugo poluvreme Srbija je dobila sa nestvarnih 20:10!

Srpski tim već u nedelju očekuje duel sa ekipom Mađarske, dok će u utorak igrati protiv Hrvatske u grupi C, odakle će tri reprezentacije otići u drugu fazu.

Posle prvog kruga, Srbija je prva na tabeli, ispred Hrvatske koja je sa 24:22 pobedila ekipu Mađarske.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.