U trendu

Verstapen i Tompson-Hera osvajači nagrade Laureus

Aktuelni šampion Formule 1 vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je večeras prestižnu nagradu Laureus za najboljeg sportistu za prošlu godinu, dok je u ženskoj konkurenciji pobedila atletičarka sa Jamajke Elejn Tompson-Hera.

Verstapen je prošle godine prvi put u karijeri osvojio šampionsku titulu u Formuli 1. Ostvario je 10 pobeda, imao je 10 pol pozicija i 18 plasmana na pobedničko postolje.

„Bio sam vrlo srećan, ali to je prozivod napornog rada i višegodišnjih priprema. Neverovatno sam ponosan. Od malena sam sanjao da osvojim šampionsku titulu. Ja sam prvi Holandjanin koji je osvojio šampionsku titulu, reakciju navijača i medija nikada neću zaboraviti. Mnogo mi znači što sam dobio ovu nagradu, to je jedna od najvećih na svetu i izuzetno sam srećan“, rekao je Verstapen.

Tompson-Hera je Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila tri zlatne medalje, u trkama na 100 i 200 metara i u štafeti 4 x 100 metara i druga je najbrža sprinterka u istoriji.

Za najbolju ekipu proglašena je muška fudbalska reprezentacija Italije, koja je prošlog leta osvojila Evropsko prvenstvo, a nagradu za najbolji proboj u prošloj godini dobila je britanska teniserka Ema Radukanu zbog osvajanja Ju Es opena.

Britanka skejtborderka Skaj Braun osvojila je nagradu za najbolji povratak, posle povratka od povrede i osvajanja olimpijske bronze u Tokiju, dok je nagradu za životno delo dobio slavni kvoterbek Tom Brejdi.

Fudbaler Bajerna iz Minhena Robert Levandovski nagradjen je za izuzetno dostignuće, pošto je u 2021. godini postigao 43 gola i nagradu Fife za najboljeg fudbalera. Nagradu sportska ikona dobio je legendarni motociklista Valentino Rosi, sedmostruki Moto GP šampion, koji je prošle godine završio karijeru.

Nagradu Sport za dobru zajednicu dobila je Fondacija Real Madrid.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.