U trendu

Verstapen pobedio u sprint trci i startuje kao prvi u Imoli

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa prve pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Emilije Romanje, pošto je u današnjoj sprint trci osvojio prvo mesto.

U sprint trci u Imoli vozio se 21 krug, prvih osam vozača osvojili su bodove, počevši od osam bodova koliko je dobio pobednik Verstapen.

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Šarl Lekler, treći je bio vozač Red Bula Serhio Peres, a četvrti Karlos Sainc iz Ferarija. Peto i šesto mesto osvojili su Lando Noris i Danijel Rikardo iz Meklarena, Valteri Botas iz Alfa Romea bio je sedmi, a Kevin Magnusen iz Hasa osmi. Deveti je bio Fernando Alonso iz Alpina, a 10. mesto zauzeo je Mik Šumaher iz Hasa.

Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa zauzeo je 14. mesto, a njegov timski kolega Džordž Rasel 11.

Lekler je odmah na startu obišao Verstapena i preuzeo prvo mesto. Dobro su vozili Peres i Sainc i sa sedme, odnosno 10. pozicije popravljali su plasmane, dok je Hamilton na startu pao na 15. mesto.

Vozač Alfa Romea Džou Guanju izleteo je sa staze posle kontakta sa Pjerom Gaslijem iz Alfa Taurija i oštetio bolid zbog čega je bezbednosno vozilo izašlo na stazu. Kada je trka nastavljena, Sainc je nadoknadio još dve pozicije.

Vozač Šumaher je u 16. krugu obišao Fetela za 10. mesto, Botas je pretekao Alonsa za osmo, a Magnusen je bio bolji od Rasela. Hamilton je do kraja uspeo da nadoknadi samo jednu poziciju i trku je završio kao 14.

Verstapen se u završnici primakao Lekleru i uspeo je da ga pretekne u 20. krugu. On je do kraja zadržao vodjstvo, pa će trku u Italiji početi sa prvog mesta.

Trka za Veliku nagradu Emilije Romanje vozi se u nedelju od 15 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar