U trendu

Verstapen: U dobrim sam odnosima sa Rikardom

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je danas da je u dobrim odnosima sa klupskim kolegom Danijelom Rikardom i pored sudara u trci Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Tokom trke u Bakuu, u nedelju, Rikardo je pokušavajući da ga obidje, otpozadi udario u zadnji deo Verstapenovog bolida i obojica su završili trku. Vozači Red Bula su u tom trenutku držali četvrto i peto mesto i imali su velike šanse za visok plasman.

Čelnici ekipe naveli su da su Rikardo i Verstapen podjednako krivi i da će se obojica izviniti zaposlenima u fabrici u Milton Kinsu pre naredne trke u Španiji.

„Razgovarali smo. Danijel i ja smo skroz u redu. Obojica znamo da, ono što se dogodilo, nije dobro za ekipu. Već smo imali žestoke bitke i sve je bilo u redu. Ovo je bilo žestoko, ali pošteno. Izvinićemo se ljudima u fabrici“, rekao je Verstapen, preneo je Auto Sport.

Holandski vozač rekao je da ekipa mora da ostane pozitivna, pošto ima dobre šanse u narednoj trci u šampionatu, 13. maja u Barseloni.

„Mnogo toga smo nadogradili na bolidu, sve izgleda zaista dobro“, dodao je Verstapen.

Aktuelni svetski šampion Luis Hamilton se svojevremeno nije dobro slagao sa klupskim kolegom Nikom Rozbergom, a upitan da povuče paralele izmedju te situacije sa situacijom u Red Bulu, Verstapen je odgovorio: „Ne, ne“.

„Dugo smo razgovarali posle sudara. Obojica smo razočarani. Mislim da to (sudar) neće promeniti naš odnos“, naveo je Verstapen i dodao da obojica shvataju da je neprihvatljivo ono što se dogodilo u Arerbejdžanu.

„Za ekipu je loše što smo izgubili bodove. U timu nema mesta za sudar sa klupskim kolegom i tako nešto ne bi trebalo da nam se dogadja. Sudari se dogadjaju, ali ne sa klupskim kolegom“, rekao je on.

Čelnici Red Bula saopštili su da ne žele da uvedu timske naredbe, a Verstapen je rekao da je strahovao od mogućeg postupka ekipe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar