U trendu

Vilander bez dlake: Novak je najveći gubitnik

Vimbldon otkazan, prvi put nakon Drugog svetskog rata, a sada se upitnik preselio nad US Open krajem avgusta kao Rolan Garos čiji je novi termin sedmica nakon njujorškog Gren slema.

Teško će takav rasplet pasti teniserima koji nisu u svetskom vrhu, koji žive od turnira do turnira, dok, oni najbolji, poput Novaka, Nadala, Federera, nepovratno gube šansu da obogate svoju Gren slem kolekciju.

S obzirom da u prva dva meseca sezone nije izgubio ni meč, mnogi su videli da Srbin već do kraja ove godine može stići Švajcarca koji je na 20 odnosno tri više.

– Novak je najveći gubitnik u ovoj priči – rekao je za L’Ekip, bivši Grand Slam pobednik i tv analitičar Mats Vilander, čovek koji, to je poznato, nije baš najveći Novakov fan.

– Nije izgubio meč ove godine i virus je zaustavio njegov nalet. Međutim, na gubitku su i igrači pored Velike trojke, mladi poput Šapovalova, Cicipasa mogu se uhvatiti u koštac s najboljima jedino ako igraju mečeve. Kad si mlad, treniranje te baš i ne zanima. Ne želiš satima udarati bekhend, želiš da igraš.

Federer, na primer, kao da je znao da bi se ovakvo nešto  moglo dogoditi pa je nakon Melburna otišao na lakšu operaciju i pauzu do sezone na travi. On je, smatra Šveđanin, jedan od onih koji je nekako profitirao iz ove situacije, prenose sportski mediji.

– Profitirali su oni koji su se povređeni vratili iz Australije. Kada se jednom nastavi, svi će krenuti od nule. A katastrofa je što ne znamo kad bi to moglo da bude.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.