U trendu

Vilander: Đoković je glavni favorit na Australijan openu

LONDON – Legendarni švedski teniser Mats Vilander izjavio je danas da je Srbin Novak Đoković glavni favorit na predstojećem Australijan openu, koji će biti odigran od 16. do 29. januara u Melburnu, prenosi „Jurosport“.

Vilander je istakao da Đoković ima ogroman motiv da pokaže svima da je najbolji, pošto mu prošle godine nije bilo dozvoljeno da igra u Melburnu.

„Mislim da nikada nismo videli igrača, koji je toliko željan da se revanšira i pobeđuje. Niko nikada nije bio gladniji pobeda nego što će Novak biti tamo“, rekao je legendarni švedski teniser.

On je podsetio da je Đoković devet puta u karijeri osvojio Australijan open.

„Podloga je savršena za njega. Ovaj turnir ima istoriju da ima igrače koji su ga osvajali više puta i koji imaju tamo konzistenciju. Govorim iz ličnog iskustva jer sam ga osvajao tri puta. Niko nije sto odsto spreman u Australiji. Neki su vrlo spremni, neki nisu uopšte, a on je uvek nekako spreman. To za njega znači da je favorit, jer je podloga savršena“, dodao je Vilander.

Španac Rafael Nadal osvojio je Australijan open prošle godine. Nadal ima 22. grend slem trofeja, a Đoković jedan manje.

„Najverovatnije je da Đoković želi da se revanšira Nadalu tako što će osvojiti Melburn. Ako pobedi biće 22-22. Novak mora da dođe do 22. titule pre Rolan Garosa u maju, jer bi Nadal tamo mogao da osvoji još jednu. Ne smete da izgubite u Melburnu i da Nadal stigne do 23. grend slem trofeja“, istakao je Vilander.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.