Virtuelni 33. Beogradski maraton šalje tri važne poruke

BEOGRAD – Značaj fizičke aktivnosti, podrška i pomoć, odnosno solidarnost sa osobama sa invaliditetom i podrška u oblasti zaštite životne sredine, tri su poruke koje virtuelni 33. Beogradski maraton želi da podeli sa učesnicima ovog događaja, partnerima i kompletnom javnošću.

Tradicionalni 33. Beogradski maraton, koji je trebalo prvobitno da se održi 26. aprila, ali je zbog proglašenja pandemije virusa COVID-19 odložen za 18.oktobar, kada takođe, iz poznatih razloga nije održan na uobičajeni način.

U međuvremenu, u toku je virtuelno izdanje 33. Beogradskog maratona, na način na koji su to organizovali mnogi svetski maratoni i organizatori sličnih događaja u okruženju.

Domaći i inostrani trkači, koji su se već prijavili da učestvuju u ovogodišnjem Beogradskom maratonu, kao i oni koji bi hteli da im se u tome pridruže, mogu to da urade do kraja novembra, individualno ili u malim grupama na bilo kom izabranom mestu, na ulici, u parku, na tredmilu.., a odabranu distancu, polumaraton ili maraton, koju istrče evidentiraju preko posebne trkačke aplikacije, saopšteno je danas.

„Tokom perioda održavanja virtuelnog događaja, na društvenim mrežama Beogradskog maratona, kao i medijskim objavama i nastupima posebno želimo da podelimo tri važne poruke, kako sa učesnicima ovog događaja, tako i sa našim partnerima i kompletnom javnošću. To su značaj fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja, u borbi protiv pandemije nezaraznih i zaraznih bolesti od kojih oboljeva savremeno čovečanstvo, podrška i pomoć, odnosno solidarnost sa osobama sa invaliditetom i podrška Beogradskog maratona u oblasti zaštite životne sredine kroz akciju izrade majca od recikliranog poliestera za sve učesnike virtuelnog 33. Beogradskog maratona – kao prvi i jedini takav događaj u regionu“, stoji u saopštenju.

Beogradski maraton dodaje da je ovo nastavak konkretnih aktivnosti na polju zaštite životne sredine, proširenje saradnje sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine grada Beograda, kao i sa nekoliko nacionalnih operatera za upravljanje ambalažnim otpadom kao što su Seko Pak, Tehno Eko Pak, Eko Pak Sistem i Cenex.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.