U trendu

Vladimir Radmanović

Vladimir Radmanović, 2,08 m visok košarkaš naše reprezentacije, rođen je u Beogradu, 19. novembra 1980. godine. U ranom detinjstvu bavio se fudbalom, ali je ubrzo postao previsok za ovaj sport.

Košarkom počinje da se bavi pri kraju osnovne i na početku srednje škole i odmah dobija jaku podršku roditelja i starije sestre. Prve velike uspehe beleži sa „Crvenom zvezdom“, timom u kom je proveo nepune četiri sezone. Od domaćih klubova, igrao je i u „FMP Železniku“. U to vreme učestvovao je na mnogim međunarodnim klupskim takmičenjima, među kojima se izdvaja Saporta kup.

Prošao je sve kategorije nacionalne selekcije. Igrao je sa juniorima, mladima (do 22 godine) i u prvom timu nacionalne selekcije. Bio je član šampionskih selekcija u svim kategorijama. Javnost ga je pre nekoliko godina kritikovala jer je odbio da igra za mladu reprezentaciju, očekujući poziv u prvi tim.

Godine 2001. ovaj sjajan igrač prelazi u NBA ligu i postaje član Seattle Supersonics-a. Dve sezone u najjačoj košarkaškoj ligi donele su mu puno uspeha u karijeri: bio je 15. u poentiranju trojki 2001/2002, izabran je za drugi ruki tim, postigao je 29 poena u utakmici sa „Memfisom“ 2003. godine… Igrajući u NBA ligi, dva puta je imao lakše povrede, zbog kojih je morao da propusti neke utakmice.

Sam je izjavio da mu je košarkaški idol bio Majkl Džordan i da mu je igra sa ovim igračem bila jedan od najvećih trenutaka u životu. Smatra da je dolaskom u NBA postigao ogroman uspeh, ali i da može mnogo više, što se u narednim godinama od njega i očekuje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.